Iniţiativa construirii unei biserici ortodoxe la Gărâna

În şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 6 februarie 2009, s-a prezentat memoriul unui comitet de iniţiativă din localitatea Gărâna, către Episcopia Caransebeşului, care a solicitat implicare Eparhiei Caransebeşului în demersul de construire a unui lăcaş de cult pentru credincioşii care frecventează această staţiune, sau care vieţuiesc în localitate.

În urma discuţiilor, s-a hotărât înaintarea documentaţiei către primăria comunei Brebu Nou, pentru alocare unui spaţiu aferent necesar construcţiei unei biserici de dimensiuni mici pentru nevoia spirituală a credincioşilor. Demersurile de obţinere a aprobărilor necesare sunt intreprinse de către Centrul Eparhial, iar definitivarea bisericuţei se doreşte a fi împlinită în cel mai scurt timp, prin contribuţia Centrului Eparhial şi a sponsorilor care şi-au expimat intenţia de a construi un loşas de cult în Gărâna.

În această localitate nu există biserică ortodoxă întrucât a fost locuită de credincioşi romano-catolici, însă în ultima perioadă, prezenţa unui număr din ce în ce mai mare de crdedincioşi ortodocşi în localitate solicită imperios împlinirea acestui nobil deziderat duhovnicesc. Mai mult decât atât, această biserică va reprezenta şi un punct de atracţie turistică pentru turiştii care vizitează localitatea-staţiune Gărâna.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.