Algeria participă la finanţarea unei mari moschei in Marseille (Franţa)

Algeria participă la finanţarea viitoarei Mari Moschei din Marsilia, în sud-estul Franţei, a declarat duminică ministrul algerian al Solidarităţii naţionale, Djamal Ould Abbas, fără să specifice suma totală a contribuţiei.

“Este o onoare să construim cea mai mare moschee din Franţa”, a spus Djamal Ould Abbas, la întâlnirea cu preşedintele Consiliului General din Bouches-du-Rhône (sud-est, Franţa), Jean-Noël Guérin, aflat într-o vizită oficială în Algeria.

“Eu însumi mă angajez la construirea Marii Moschei din Marsilia, cât mai curând posibil”, a spus Jean-Noël Guérini.

Algeria a semnat în luna septembrie , un cec de 360.000 de euro pentru construcţia Moscheei din Marsilia, un oraş care numără o mare comunitate algeriană, a declarat pentru AFP Orsatelli Fatima, care se află în Comitetul director al Consiliului Regional musulman în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur (sud-est de Franţa), în prezent, alături de Jean-Noel Guérini în Algeria.

Ea a adăugat că Algeria este, la ora actuală, singurul doantor şi, un “apel pentru donaţii este în curs de elaborare.

Bugetul estimat al lucrărilor la moschee, a fost estimat între 8 şi 8.6 milioane de euro.

Acest proiect, macheta de ani de zile, are un caracter simbolic în Marsilia, acolo unde există o mare comunitate musulmană estimată la aproximativ 200.000 de persoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.