Un individ ataca o biserica ortodoxa din San Francisco, dar preotul reuseste sa-l imobilizeze

Un incident a avut loc în Parohia ortodoxă Sfântul Tihon de Zadonsk (Biserica Ortodoxa Rusa din Afara Granitelor), în San Francisco – un fost orfelinat “Sfantul Tihon de Zadonsk”, unde a trăit Sfantul Ioan Maximovici.

Un barbat bolnav psihic a patruns în clădire și a început să distruga tot ce-i aparea in cale.

Conform parintelui Dimitri Jakimowicz, bărbatul, în mod clar sub influența drogurilor și a alcoolului, a rostit blesteme murdare, a intrat în incapere si a început să sparga tot. El a spart un vas cu apa sfintita, astfel încât agheazma s-a imprastiat peste tot, în jur.

Apoi, a încercat să distrugă icoana foarte veche a Sfintei Fecioare Maria (foto). Parintele, care incerca sa il tina departe pe om de altar, a apucat sa o prinda inainte ca aceasta sa se izbeasca de podea.

Barbatul, deranjat, a spart mai multe sfesnice și lumânări, împrăștiindu-le peste tot pe podea. Intr-un final a putut fi impins afara din biserica si tinut cu forta la pamant, de preot, pana la sosirea Politiei.

Parintele a declarat ca nu va depune plangere penala impotriva atacatorului, ci a ales calea de a se ruga pentru insanatosirea si indreptarea acestuia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.