Patriarhul Kirill: infractorii extremisti cauta sa distruga pacea inter-religioasa

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a transmis un mesaj Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Albaniei, Preafericitul Părinte Arhiepiscop de Tirana și Intreaga Albanie, Anastasios, in legatura cu distrugerea Bisericii Sfantul Atanasie din Dermi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și cu atacul asupra preotului Christos Pappas, cleric al Bisericii Sfantul Haralambie din Saranda.

“Am fost profund miscat de distrugerea barbară a Bisericii Sfantul Atanasie din Dermi și de atacul brutal asupra preotului Christos Pappas, cleric al Bisericii Sfantul Haralambie din Saranda” – arata mesajul.

“Aceste fapte extremiste au un scop evident: distrugerea pacii inter-religioase în Albania.

Experiența dureroasa asemanatoare revoltelor comise în Ucraina de catre grupurile naționaliste și de disidenții radicali, ma obliga sa exprim sustinerea frateasca a Bisericii Ortodoxe din Albania și sustinerea pe deplin a eforturile Voastre in predicarea Evangheliei, și a eforturilor de consolidare a armoniei sociale in țară”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.