Ucraina – Mitropolitul Onufrie, catre poporul din Donbass: Imi plec capul in fata voastra!

Pe 24 septembrie, la încheierea vizitei sale pastorale în Eparhia de Donbass, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie (Biserica Ortodoxa canonica a Ucrainei), a vizitat Slaviansk.

După o Sfanta Liturghie oficiata in Lavra Adormirii Maicii Domnului, Preafericirea Sa a vizitat mai multe biserici si manastiri, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene rugandu-se, ulterior, în Biserica veche Sfantul Nicolae, asezata pe o stâncă deasupra Donețului Nordic, și la peștera Sfantului Ioan – Svyatogorsky.

La finalul vizitei, Preafericitul Părinte a vizitat Catedrala în cinstea Sfântului Alexander Nevsky din Slaviansk.

În discursul său, adresat numerosilor credincioși sositi la sfantul lacas ortodox în acea zi, Preafericirea Sa a remarcat curajul locuitorilor din Donbass, care au fost nevoiti să îndure marile încercări ale războiului.

“Atunci când o persoană trece prin durere si nevoia de rabdare, el se apropie de Dumnezeu. Apoi, aceasta realizeaza că doar Domnul o poate ajuta în situații dificile” – a spus acesta.

“Imi inclin capul în fata voastra, dragi parinti, frați și surori. Voi ati rabdat si infruntat cu curaj ceea ce a ingaduit Dumnezeu sa se intample. V-ati pastrat dragostea fata de Dumnezeu și unii fata de alții, și iubirea de dușmani” – a mai spus Întâistătătorul.

“Cel mai înalt nivel al cresterii spirituale a unei persoane, este atunci cand aceasta isi iartă dușmanii. Domnul a spus: ‘Iubiţi pe vrăjmaşii voştri’ (Matei 5:44). Iar dacă am îndeplinit această poruncă, noi suntem ucenici ai lui Hristos”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.