In criza imigrantilor, Biserica Ortodoxa atentioneaza: lupta cu consecintele, si nu cu cauzele, duce la distrugere!

Biserica Bulgariei ii cere guvernului sa nu mai primeasca un numar mare de migranti.

Biserica Ortodoxă Bulgară a anunțat că ii va ajuta pe migranții care au ajuns în Bulgaria, dar le-a cerut autorităților să nu mai primeasca alti migranti.

Bulgaria nu ar trebui sa mai primeasca multi migranti, sustine Biserica Ortodoxă:

“Considerăm că guvernul nostru nu ar trebui să permită, în niciun fel, mai multor migranti sa intre in tara noastra. Pentru cei care sunt deja aici, ne descurcam, ca creștini ortodocși și ca societate, dar sa fim atenti cât de multi ne permitem și daca avem resursele suficiente, si in niciun caz mai multi de atat”, a spus Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, într-un comunicat.

Textul mai arata, de asemenea, că “problema trebuie rezolvată de către cei care au creat-o. Nu este corect pentru poporul bulgar ortodox să plătească prețul disparitiei unui stat”.

“Nu trebuie să existe vreo indoiala, Biserica Ortodoxă are mila și invită la solidaritate cu toți acești oameni care sunt deja printre noi și, într-adevăr, au nevoie de îngrijire și de sprijin material, dar conform posibilitatilor noastre.

Biserica explorează mereu cauzele nenorocirilor și solicită eliminarea cauzelor. Lupta împotriva consecințelor, în cazul în care cauzele motivele nu sunt eliminate, duce la distrugere”.

Raspunzand acuzațiilor legate de o reacție “întârziata” la criza migrantilor, Sfântul Sinod a amintit că: “Din experiența multi-milenara a Bisericii Ortodoxe, am invatat ca adoptarea pripita a unei decizii, nu este recomandata în situații de tranzitie”.

În afara problemelor legate de nevoile materiale ale migranților și de solidaritatea cu persoanele care vin în țară, influxul “ridică întrebări cu privire la stabilitatea și existența statului bulgar, în principiu”.

“De asemenea, se pune întrebarea in ce context spiritual, in ce mediu spiritual va trăi poporul bulgar ortodox, în cazul în care acest aflux continuă în asa masura incat sa schimbe echilibrul etnic existent pe teritoriul Bulgariei, pe care Dumnezeu le-a daruit-o ortodocsilor nostri spre locuire”, arata declaratia.

Sinodul a recomandat, de asemenea, guvernului, să îndemne la “incetarea războaielor” în Orientul Mijlociu și in Africa de Nord, în dialogul său cu “toate organizațiile internaționale” și, de asemenea, la rezolvarea problema “toleranței inter-religioase”, în țări precum Egiptul, Siria și Irakul.

“Considerăm că guvernul bulgar ar trebui să se concentreze pe resursele sale politice externe, pentru incetarea războaielor, și nu doar sa fie solidar in abordarea consecintelor fara de sfârșit”.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare este condus de Patriarhul Neofit (foto).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.