ESOcast: O viziune Polarizata asupra Magnetismului Stelar

Dupa cum ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri, telescoapele ESO sunt folosite pentru a căuta semne subtile ale câmpurilor magnetice din campurile stelare și chiar pentru a cartografia petele aflate pe suprafata stelelor.

Aceste informații încep să dezvăluie de acum, in ce mod și de ce atât de multe stele, printre care si Soarele nostru, sunt magnetice.

Totodata, noile descoperiri si informatii releva in prezent implicatiile foarte mari ale acestor fenomene, asupra vietii pe Pământ și asupra altor componente ale Universului.

Toate aceste descoperiri si informatii au fost incluse intr-un film realizat recent de echipa ESO, în colaborare și finanțat de Programul MP1104 COST – “Polarizarea, ca instrument de studiu pentru Sistemul Solar si dincolo de el”.

Filmul a fost lansat in urma cu cateva ore, la nivel international, o copie creditata (legala) a acestuia intrand si in posesia Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (in cadrul Programului STIINTA si RELIGIE pe care Asociatia non-profit Lacasuri Ortodoxe il desfasoara) – asa incat, in cazul in care doriti sa aflati mai multe despre petele si exploziile solare – asa cum nu le-ati mai vazut cu siguranta niciodata – cat si despre influenta lor asupra omului, veti putea viziona acest film, in urmatoarele zile, in programul TV Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.