Yemen: Biserica incendiata si profanata in Aden

In timp ce comunitatea internațională se concentreaza pe problemele Europei, în Yemen militanții au distrus o altă biserică din orașul Aden, conform portalului de informații “Ling”.

Incidentul a avut loc miercurea trecută, 17 septembrie. Potrivit martorilor, la incendierea Bisericii Catolice Sfantul Iosif, construita în mijlocul secolului al XIX lea, au participat militanti islamici.

Cu toate acestea, serviciul de presă oficial al guvernului continuă să păstreze tăcerea.

Membrii parohiei au marturisit ca acest act de vandalism nu este primul, în ultimele câteva luni.

Marți, 16 septembrie, un necunoscut a intrat în biserica și in altar, profanand zeci de statui, icoane și cruci. Ulterior, incendiatorii au actionat purtand masti.

In urma cu doua luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Aden a fost cucerit de militanții islamisti huthi, care au inceput sa atace câteva biserici creștine locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.