Animatiile culturale continua la Muzeul ASTRA – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

În cadrul programului de animaţii culturale, derulat în cadrul proiectului Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA, două noi scenarii educaţionale vor fi derulate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Acestea sunt susţinute de două demersuri expoziţionale, la Şcoala din Ticera şi la Centrul ASTRA pentru patrimoniu. Aici vor fi expuse secvenţe de convieţuire multietnică (Şcoala din Ticera), respectiv patrimoniu obiectual săsesc şi landler (Centrul ASTRA pentru patrimoniu). Acestea vor fi completate de materiale – suport, evidenţiind caracteristicile obiectelor, rolul lor în gospodării sau în evenimente ale comunităţilor locale, constituind şi punctul de plecare pentru ghidaje tematice, care vor exploata atât obiectele expuse, cât şi monumentele din circuitul Calea minorităților etnice.

Pe de altă parte, la Târgul de ţară vor fi organizate ateliere gastronomice, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10 – 14. O familie de căldărari din Brateiu va găti publicului reţete rome, iar în acelaşi decor va fi prezentată și o rețetă de pâine tradițională românească. Totodată, în zona de interacţiune din apropierea Cârciumii din Bătrâni se vor desfăşura ateliere de pictură pe lemn, broderie săsească şi mobilier tradiţional, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 12 – 17.

Derularea programului de animații culturale este posibilă datorită proiectului predefinit Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia) în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.