Ucraina: Liderul Bisericii Ortodoxe protesteaza in fata Presedintelui tarii

Mitropolitul Onufrie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, a semnat o scrisoare de protest, pe care a trimis-o Președintelui Poroșenko, legata de evenimentele din Katerinovka.

Loviturile aplicate credincioșilor din satul Katerinovka, din regiunea Kremenetsk (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), au făcut obiectul unei scrisori a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, catre Președintele Poroșenko.

Mitropolitul Kievului și-a exprimat marea îngrijorare, cu privire la utilizarea forței împotriva credinciosilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina, în urma căreia 15 persoane au fost rănite, dintre care două au fost spitalizate.

Întâistătătorul a declarat că este intolerabil faptul ca s-a folosit forța, mișcările radicale fiind implicate în acest proces.

Primatul a atras atenția Președintelui ucrainean, asupra încălcarii sistematice a dreptului religios, in provincia Ternopol, care a condus la ostilitati în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.