Proiect social derulat în judeţul Gorj pentru sprijinirea elevilor cu risc de abandon şcolar

Filiala din Târgu Jiu a Asociaţiei „Vasiliada”, patronată de către Mitropolia Olteniei, derulează în această perioadă, prin intermediul Centrului social pentru copii şi tineri „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu, proiectul „Investeşte în educaţia mea.”

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea accesului la educaţie pentru un număr de 60 de elevi din clasele a 7-a şi a 8-a, cu rezultate bune la învăţătură, proveniţi din familii nevoiaşe şi cu risc crescut de abandon şcolar. Elevii provin din 7 comunităţi şcolare, reprezentând municipiul Târgu Jiu şi localităţi din judeţul Gorj.

După cum a ne-a spus Iuliana Enulescu, asistent social în cadrul Asociaţiei Vasiliada, filiala Târgu Jiu, ‘cei 60 de elevi participă la activităţi educative specifice proiectului, precum îmbunăţăţirea pregătirii la limbi străine şi lucru la calculator, urmărindu-se dezvoltarea interrelaţionării în interiorul comunităţii şi dezvoltarea încrederii în sine’.

Un alt obiectiv al proiectului îl reprezintă informarea şi conştientizarea autorităţilor locale, a cadrelor didactice şi a elevilor cu privire la respectarea dreptului la educaţie şi asigurarea egalităţii de şanse în acest sens.


Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.