Ecumenism: vezi ce s-a discutat la ultima sesiune de dialog teologic intre ortodocsi si catolici

In perioada 15-18 septembrie – dupa cum v-am informat in editiile anterioare de stiri – a avut loc, la Roma, reuniunea Comitetului de Coordonare al Comisiei Internaționale de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică.

Lucrările Comitetului au fost realizate sub președinția șefului Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, Episcopul Kurt Koch, și a Mitropolitului Ioan de Pergam (Patriarhia Ecumenică).

Accentul s-a pus pe proiectul de document “Pentru o interpretare uniformă a catolicitatii (sobornicitatii) și primatului în Biserica primului mileniu”, intocmit la Amman (16-22 septembrie 2014) si modificat în mod semnificativ de Comitetul de Redactare al Comisiei, in iunie 2015 – Roma.

După introducerea modificărilor necesare, Comitetul de Coordonare a aprobat proiectul-document, care va fi trimis spre examinare în cea de-a XIV-a sesiune plenară a Comisiei Mixte, în 2016.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.