Patriarhul Rusiei: Daca nu ar fi existat sanctiunile, ar fi trebuit sa le inventam!

Sancțiunile la adresa Rusiei vor fi utile pentru țară, considera Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

“Pur și simplu nu înțeleg esența problemei. Când vezi bogățiile țării noastre, cu posibilități colosale, atunci nu poti decat sa te întrebi de ce există subiectul inlocuirii importurilor. Putem face aproape totul, cu excepția cultivarii fructelor tropicale”, le-a spus patriarhul, jurnaliștilor, înainte de a pleca din Barnaul.

Potrivit acestuia, trebuie numai sa se “lucreze putin, pentru a depasi obiceiul banilor ieftini, obiceiul de a câștiga bani din diferența dintre ratele de împrumut”.

“Cred că totul va reveni la locul sau. Dacă nu ar fi existat sancțiunile, ar fi trebuit să le inventam, fiindca din păcate, uneori, nu putem funcționa fără o terapie de șoc privind modul în care trebuie să muncim”, a spus Întâistătătorul.

El crede că, prin sancțiuni, “mulți oameni vor învăța să lucreze și sa se foloseasca de bogățiile existente în țară”.

“Rusia este un stat absolut auto-suficient din punct de vedere al rezervelor și cred ca foarte curând se va prezenta astfel si în alte domenii ale economiei”, a spus Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.