Ciocniri distrugatoare in Moscheea Al Aqsa din Ierusalim. Iordania avertizeaza Israelul (video)

Tinerii palestinieni și poliția israeliană s-au ciocnit din nou zilele trecute, in campusul Moscheii Al Aqsa din Ierusalim, iar regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a emis un avertisment rar pentru Israel, care ar putea slăbi relațiile dintre cele două țări, conform unui raport al New York Times. Revenim asupra acestui eveniment, amintit in editiile noastre anterioare de stiri, prezentandu-va si un material video realizat cu aceasta ocazie.

Vicepreședintele Joseph Biden a cerut “tuturor părților să exercite reținere” și “să se abțină de la acțiuni provocatoare”, conform unui comunicat al Casei Albe.

În luptele amintite, tinerii palestinieni, unii mascati, au ocupat poziții în interiorul Moscheii, unde au construit baricade din lemn și fier, precum și spatii in care închinătorii sa-si lase incaltamintea la intrare, a declarat Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliției israeliene, citata de NYT.

Sit-ul este cunoscut evreilor drept Muntele Templului.

[https://graphics8.nytimes.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000003912413&playerType=embed]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.