Crestini atacati si amenintati in Uganda

O adolescenta din estul Ugandei, ai carei părinți s-au convertit la Creștinism, a fost atacata, violată și bătută, la începutul acestei luni.

Studenta, in varsta de 19 ani, a primit tratament spitalicesc nouă zile, după atacul la care a fost suspusa în districtul Bukedea.

Trei bărbați mascați au atacat-o, in timp ce se intorcea de la meditatorul ei, pe 19 septembrie, acestia amenintand-o cu moartea, pentru faptul că părinții ei parasisera Islamul – apoi au batut-o pana la inconștienta. Ea a fost gasita de trecatori, abia a doua zi.

Conform Release International, atacul prezinta elemente similare, îngrijorătoare, cu cele ale unui alt atac savarasit de mai multi indivizi, care au violat-o pe fiica unui pastor din Districtul Budaka, predominant musulman, din estul Ugandei, în luna aprilie.

Între timp, tot in Budaka, o mama a 8 copii a declarat ca a fost forțată să revina la Islam, după ce a fost amenintata, alaturi de copiii ei, cu moartea. Soțul ei o parasise, in urma cu zece ani, in momentul in care ea s-a crestinat. În vârstă de 36 de ani, femeia a declarat ca este, in prezent, “tulburata spiritual” și ca se roaga ca Dumnezeu sa o readuca la Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.