Visul Arhiepiscopilor Ciprului s-a implinit: prima facultate de teologie din tara

Visul Arhiepiscopilor Ciprului, de decenii, s-a implinit, în cele din urmă: o Facultate de Teologie Ortodoxa s-a deschis în Cipru.

În 1949, s-a deschis, in Nicosia, Seminarul “Apostolul Barnaba”, iar pentru a primi o educație superioară, ciprioții erau nevoiti sa studieze, pana acum, în Grecia, în facultățile teologice din Atena și Salonic, precum și în alte țări.

Noua Facultate de Teologie se afla sub protecția Preasfintei Treimi. Aceasta este situata în apropierea reședinței Arhiepiscopului Ciprului.

Numărul studentilor, din primul an, este de 25 de persoane. În acest an universitar, 14 materii vor fi predate, șapte pe fiecare semestru.

Ceremonia de deschidere a fost prezidată de Arhiepiscopul Ciprului, Chrysostomos al II-lea, și de Presedintele Ciprului, Nikos Anastasiadis. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a trimis un mesaj, la randul sau, cu aceasta ocazie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.