Episcopul Angaelos, despre migranti: Primul Ministru al Ungariei greseste!

Un episcop copt a respins pretențiile Primului-Ministru al Ungariei, care a spus ca migranții sunt în principal musulmani, iar acestia amenința rădăcinile creștine ale Europei.

Episcopul Angaelos, episcop general al Bisericii Ortodoxe din Regatul Unit, a spus pentru Christian Today ca respinge pozitia lui Viktor Orban.

“Ca creștin, nu pot justifica o politică ce ne sprijina doar pe noi insine”, a spus el.

“Distincția trebuie să se bazeze pe nevoile oamenilor, nu pe religia lor”.

Naționalistul conservator Orban a atacat politica de imigrare a UE, ca fiind greșită și periculoasă. El a avertizat ca afluxul de migranți musulmani reprezinta o amenințare pentru identitatea aparent creștina a Europei.

“Cei care sosesc sunt de alta religie și reprezintă o cultură radical diferita. Cei mai multi dintre ei nu sunt creștini, ci musulmani”, a spus el.

“Nu cred că ne putem permite să fim tribali, în acest moment”, a spus Episcopul Angaelos.

“Atunci când vorbim despre acceptarea unor oameni din alte țări, ar trebui să ne referim la cei cu cel mai mare risc. De multe ori, ei sunt crestini”, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.