Umoristul Stéphane GUILLON … un nou derapaj – vulgaritate la adresa Papei

Umoristul e cunoscut pentru umorul său negru şi specificul său comercial, cinic, devenit, mai ales, destul de regulat la adresa Papei.

Ultima sa apariţie în spectacol a demonstrat recidivismul său. După ce a explicat de ce a refuzat să glumească pe seama “bărboşilor”, temându-se pentru siguranţa sa, a admis că poate lua în râs, pentru divertisment, religia catolică.

De la cuvinte la acţiune nu există decât un singur pas.

Aflam că acesta, sâmbăta trecută a reuşit să scandalizeze întreaga asistenţă prin cuvintele “Benoît XVI enculé!” (acest termen vulgar, defineste semnul pe care-l puteti vedea in fotografie).

Pe scurt, lipsă de respect şi cinism.

„Acest slogan arată că se poate râde liber la adresa catolicismului, pentru că acesta nu se revoltă” ne transmit ingrijorati cei din Miscarea crestinilor practicanti din Franta, Unitas .

“Într-adevăr, din moment ce noi avem ca avocat Mila lui Hristos, este onorabil pentru noi să nu răspundem la atacuri bestiale şi vulgare.

Afacerea sa de divertisment, comercială, pare însă deja destul de regretabilă.

Nu este vroba despre o greseală. Fără a fi suspectaţi de refuzarea oricărei forme de umor pe care şi-ar fi dorit-o acesta, acest slogan este reprezentativ pentru climatul lipsit de respect, care se manifestă împotriva creştinilor şi care poate fi văzut deja peste tot în societate…”, conchid ingrijorati cei de la Unitas.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.