Saturday 12 september 2015

PS Vincentiu: Credinta Crestina nu se mai regaseste in Occident, decat intr-o minoritate din ce in ce mai dureroasa…

Datoria parintilor de a avea copii, de a-i educa, de face orice jertfa pentru a-i creste, a constituit subiectul unui cuvant rostit recent de Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcop al Sloboziei si Calarasilor.

“Din nefericire, in lumea desacralizata in care traim astazi, in marea lor majoritate, tinerii se gandesc mai intai cum sa-si asigure o situatie, si se trezesc in jurul varstei de 50 de ani, intrebandu-se ce vor face cu cele ce au strans; ca nimeni, dar nimeni nu le va mai deschide usa la varsta incercarilor, la varsta neputintelor…”.

In continuare, Ierarhul a lansat un apel catre societatea de astazi, avertizand:

“Sa luam aminte, sa ne venim in sine!

Morala crestina este unica invatatura care da viata. Ea este singura care ne mentine in viata, atat in viata trupeasca, cat si in viata spirituala.

Sa-i invatam pe copiii nostri dragostea de Dumnezeu, sa-i aducem la biserici si sa-i impartasim cu Sfantul Trup si Sangele lui Hristos, si-i vom apara, in modul acesta, de multe ispite si incercari, care din nefericire vin asupra lor”.

Amintind istorisirea biblica a Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, care nu fusesera binecuvantati cu nastere de prunci si, de asemenea, faptul ca acestia si-au respectat promisiunea facuta inca de la nasterea minunata, de a o inchina pe Sfanta Fecioara Maria lui Dumnezeu, Preasfintitul Parinte Vincentiu a continuat:

“Sa luam aminte, că cel mai mare dar, cel mai mare tezaur pe care un om il poate avea, sunt copiii, meniti sa duca numele familiei mai departe, sa duca mai departe credinta crestina, educatia crestina pe care si ei, la randul lor, au primit-o in familiile lor.

Este un indemn pe care Sfanta Biserica ni-l face astazi: sa luam aminte la copiii nostri!”

Cu aceeasi ocazie, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, aflat la moment de mare sarbatoare in Biserica “Nasterea Maicii Domnului” – Cuza Voda, in Municipiul Slobozia, a atras atentia numerosilor credinciosi aflati de fata, asupra a ceea ce se intampla in prezent in lumea Occidentala, acolo unde alte credinte ajung sa ocupe, treptat, locul istoric al Crestinismului.

“Scaderea dramatica a natalitatii, in lumea Occidentala, a dus la o adevarata schimbare: cultura crestina, credinta crestina, nu se mai regasesc in aceste tari, decat intr-o minoritate din ce in ce mai dureroasa.

Si, astfel, dupa mai mult de 2000 de ani, vedem alte culturi si alte credinte venind si ocupand locul pe care crestinii, din neglijenta, din iresponsabilitate, l-au parasit sau l-au lasat, tocmai pentru ideea aceasta materialista: mai intai sa chivernisim noi totul, si abia dupa aceea sa mai facem si copii.

Numai ca, din pacate, este prea tarziu ca, atunci cand ai reusit sa te chivernisesti, sa mai poti da nastere la prunci…”

Evenimentul a fost transmis in direct pe Internet, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, fiind reflectat pe larg in editiile noastre anterioare de stiri (vezi aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/20585-slujba-arhiereasca-in-slobozia-sfintirea-casei-praznicale-a-bisericii-nasterea-maicii-domnului-foto.html] .

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.