publicat în: Arhivă

Bannere stradale: propaganda impotriva familiei traditionale

Arhiepiscopul Luca de Zaporijia și Melitopol, din Biserica Ortodoxa Ucraineana (canonica, de sub Patriarhia Moscovei), s-a adresat Primarului de Zaporijia, in urma unei campanii publicitare efectuate prin intermediul bannerelor stradale. Aceste bannere fac propaganada homosexualilor, “stimulandu-i” pe barbati sa “invinga ura”, prin asa-zisa “dragoste”.

Arhiepiscopul a exprimat totodata opoziția localnicilor credincioși ortodocși din Zaporijia și i-a cerut primarului sa ii protejeze in fata degradarii morale, care impinge la păcat, a subculturii si lipsei de civilizatie. El a continuat, prin a sublinia faptul ca aceste actiuni distrug valorile familiei, fiind manifestari ale propagandei facute păcatului.

Biroul primarului i-a răspuns Arhiepiscopului Luca, amintind ca autoritățile municipale nu au dreptul sa intervina in formatul si conținutul publicitatii stradale – regula stipulata în articolul 16 din Legea Ucrainei privind publicitatea.

Episcopia de Zaporizhia a declarat ca va continua sa gaseasca unele cai legale pentru eliminarea reclamelor, care fac propagandă împotriva familiei tradiționale, de pe străzile orașului.