Bannere stradale: propaganda impotriva familiei traditionale

Arhiepiscopul Luca de Zaporijia și Melitopol, din Biserica Ortodoxa Ucraineana (canonica, de sub Patriarhia Moscovei), s-a adresat Primarului de Zaporijia, in urma unei campanii publicitare efectuate prin intermediul bannerelor stradale. Aceste bannere fac propaganada homosexualilor, “stimulandu-i” pe barbati sa “invinga ura”, prin asa-zisa “dragoste”.

Arhiepiscopul a exprimat totodata opoziția localnicilor credincioși ortodocși din Zaporijia și i-a cerut primarului sa ii protejeze in fata degradarii morale, care impinge la păcat, a subculturii si lipsei de civilizatie. El a continuat, prin a sublinia faptul ca aceste actiuni distrug valorile familiei, fiind manifestari ale propagandei facute păcatului.

Biroul primarului i-a răspuns Arhiepiscopului Luca, amintind ca autoritățile municipale nu au dreptul sa intervina in formatul si conținutul publicitatii stradale – regula stipulata în articolul 16 din Legea Ucrainei privind publicitatea.

Episcopia de Zaporizhia a declarat ca va continua sa gaseasca unele cai legale pentru eliminarea reclamelor, care fac propagandă împotriva familiei tradiționale, de pe străzile orașului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.