Mai multe calugarite ortodoxe cer ca manastirea lor sa fie separata de penitenciarul vecin

Mai multe călugărițe ortodoxe ucrainene au cerut Președintelui tarii, Poroșenko, sa delimiteze mănăstirea lor, de o inchisoare vecina.

Astfel, maicile din Manastirea ortodoxa Sfantul Haralambie din Hamaliyivka au strans semnaturi si au adresat o petitie Președintelui ucrainean Petru Poroșenko, pentru ca acesta sa separe mănăstirea lor de Penitenciarul nr. 66 de bărbați, conform publicatiei rusesti Pravoslavie.

Manastirea Sfantul Haralambie, care este situata în apropierea satului Hamaliyivka, din zona Shostka, a fost, pe parcursul anilor 1713-1924, un important centru de pelerinaj, insa astazi a devenit parte a unei inchisori. Complexul manastiresc in cauza reprezinta un monument de arhitectură de importanță națională și istorică.

În zilele noastre, Catedrala Nașterii Sfintei Fecioare Maria este o biserică de penintenciar, unde un preot vine să oficieze în mod regulat slujbe.

In imediata apropiere a Catedralei, există foste chilii manastiresti, care acum sunt transformate in bai pentru detinuti, ateliere și birouri administrative.

În timpul președinției sale, Viktor Iușcenko semnase decretul Nr.4 / 2010, care prevedea că penitenciarul ar trebui să elibereze spațiile și clădirile fostei manastiri. Acest decret presupunea, insa, fonduri considerabile, pentru transferarea penitenciarului intr-un alt spațiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.