Mitropolitul Banatului, prezent la Conferinta Internationala din Tirana (foto)

“Pacea este întotdeauna posibila”

Cu ocazia a 20 de ani de la începutul ultimului război balcanic, o conferință internațională s-a desfasurat, in aceste zile, la Tirana, in Albania, pe tema pacii, intitulata: “Pacea este intotdeauna posibila”.

Aceasta conferinta a fost organizata de Comunitatea Sant’Egidio, cu suportul Bisericii Ortodoxe Autocefale a Albaniei și al Conferinței Episcopale a Episcopilor din Albania.

La conferința au participat reprezentanti ai mai multor credinte, din peste 60 de țări din întreaga lume.

Participantii au discutat despre confruntarea cu problemele care împiedica pacea si au examinat datoria de a lucra neobosit in realizarea acestui obiectiv nobil, al coexistenței pașnice și iubitoare.

Duminică, 6 septembrie, conferința a început cu oficierea Sfintei Liturghii in Catedrala ortodoxa “Învierea lui Hristos”.

Liturghia a fost oficiata de Preafericitul Părinte Arhiepiscop Anastasios de Tirana, Durres și Intreaga Albanie, de IPS Mitropolit Athenagoras al Belgiei, IPS Mitropolit Serafim de Zimbabwe, IPS Mitropolit Antonie de Boryspil și Brovary, IPS Mitropolit Amfilohie de Muntenegru, IPS Ioan (Selejan) Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului, IPS Mitropolit Atanasie de Achaia, Preasfințitul Arhiepiscop Jakub de Białystok și Gdańsk, IPS Mitropolit Ignatie de Berat, IPS Mitropolit Ioan de Korca și IPS Mitropolit Dimitrie de Gjirokaster.

Imediat după Sfânta Liturghie, a avut loc o recepție la Centrul Sinodal al Bisericii Ortodoxe Autocefale a Albaniei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.