Friday 11 september 2015

In ciuda amenintarilor ISIS: slujbe patriarhale si procesiune la Manastirea Saidnaya (foto)

Situata la 35 km de Damasc, Mănăstirea Nașterii Maicii Domnului din Saidnaya [https://lacasuriortodoxe.ro/search/saidnaya.html] a fost asaltata de focurile de arma ale rebelilor, in ziua de duminica, 29 ianuarie 2012. Cu toate acestea, o racheta, care a traversat zidul și atins una dintre chiliile monahale, nu a explodat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Până în prezent, surorile și clericii au ramas aici în rugăciune, alaturi de creștini care trăiesc în Sednaya, în ciuda faptului că războiul se apropia din ce in ce mai mult.

În ciuda situației din țară și a pericolului reprezentat de actele de terorism (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), sute de credincioși sirieni, din diferite locuri, au poposit in aceste zile, insa, la Mănăstirea Saidnaya, pentru a sărbători în rugăciune Nașterea Maicii lui Dumnezeu, protectoarea acestui mare altar al Siriei.

În ajunul sarbatorii, numita in popor “Sarbatoarea Sednaya”, Patriarhul Antiohiei, Ioan al X-lea, a ajuns, de asemenea, in mănăstire. Apoi, acesta a oficiat slujba Vecerniei, care a fost urmata de o procesiune cu Icoana Maicii Domnului din Sednaya.

Credincioșilor ortodocși li s-au alăturat reprezentanți ai altor religii creștine și chiar lideri ai comunității musulmane.

A doua zi, sute de pelerini s-au rugat in cadrul Sfintei Liturghii, prezidate de Patriarh, asistat de mai mulți episcopi și clerici ai mănăstirilor locale.

În timpul slujbei, Patriarhul a hirotonit un diacon.

In cadrul ecteniilor, s-au facut rugaciuni pentru pace în Siria și Orientul Mijlociu.

Dupa Sfanta Liturghie, Întâistătătorul i-a primit pe clerici, călugări și călugărițe, cat si pe credincioșii din Sednaya și pe toți cei care au dorit să-l cunoasca.

Va reamintim ca, in aceasta manastire, calugaritele au in ingrijire mai multi copii orfani.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile