Slujba Arhiereasca in Slobozia. Sfintirea Casei Praznicale a Bisericii NASTEREA MAICII DOMNULUI (foto)

Ieri, marți, 8 septembrie 2015, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia, şi-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din anul nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicuşor Silviu Dascălu, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

La slujbă au participat, pe lângă mulţime de credincioşi, autorităţi locale şi judeţene.

Preasfinția Sa a dăruit câte o cruciuliță membrilor Grupului Coral al parohiei, care a cântat la vremea chinonicului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit Slujba Parastasului, pentru fericiţii ctitori, și a sfințit Casa Praznicală, care a fost dată în folosință in aceeasi zi.

Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe a transmis on-line evenimentul, care poate fi vizionat in reluare dand click aici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.