Episcopia Giurgiului inaugureaza Biblioteca POET DIMITRIE BOLINTINEANU

In urma cu o zi, in Episcopia Giurgiului a fost inaugurata Biblioteca “Poet Dimitrie Bolintineanu”. Conform informatiilor oferite Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe de reprezentanti ai episcopiei, decizia a venit in sustinerea “Anului omagial al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”.

Biblioteca va functiona, de acum, cu binecuvantarea Preasfinitului Parinte Episcop Ambrozie, in cadrul Centrului pastoral-cultural „Gavril Drugănescu”.

Dimitrie Bolintineanu s-a nascut in Bolintin-Vale si a fost un poet român, om politic, diplomat, participant la Revoluţia de la 1848, autor al lucrarii „Despre nepăsarea de religie, de patrie și de dreptate la români”. La origine era macedonean aromân, părintele lui, Ienache Cosmad, venind în ţară din Ohrida. A scris foarte mult, atât proză cât şi în versuri. Opera sa poetică cuprinde ciclurile: Legendele istorice, Florile Bosforului, Basmele, Macedonele şi Reveriile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.