Targul Olarilor, 5-6 septembrie – un nou eveniment in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Lume, lume, hai la târg!

Târgul Olarilor, 5-6 septembrie 2015

Cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan îşi deschide, sâmbătă, porţile pentru a 49-a oară: Târgul Olarilor. După o tradiţie veche de decenii, meşteri din renumite centre de olărit ale României se întâlnesc la Sibiu, în prima sâmbătă şi în prima duminică din luna septembrie.

Deschis iubitorilor de artă ceramică, încă de la primele ore ale dimineţii, târgul olarilor – un eveniment desfasurat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe – ne îmbie cu oale simple, realizate în cel mai pur stil tradiţional românesc, cu farfurii şi vaze cu motive geometrice, florale sau zoomorfe, dar şi cu obiecte decorative cu tentă modernă, viu colorate şi cu ceramica figurativă. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi în jur de 200 de olari şi meşteri în ceramică figurativă, din 31 de judeţe din România şi invitaţi din Ungaria. Astfel, vizitatorii pot observa evoluţia şi preocupările meşterilor olari şi ceramişti de la an la an, noutăţile şi caracteristicile celor mai reprezentative şcoli de olărit din România: Horezu, Corund, Braniştea, Obârşa, Marginea, Oboga şi Vădastra, Baia Mare etc. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Vă aşteptăm, aşadar, în Piaţa Mare a Sibiului, să cunoaşteţi meşterii olari, să vă târguiţi şi să duceţi acasă roadele talentului şi a muncii acestor meşteri populari, care dau viaţă lutului!

Târgul Olarilor se desfăşoară în Piaţa Mare din Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2015, între orele 9.00-20.00.

Organizatori: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu. „Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.