5 ani de la alegerea PS Nicodim ca Episcop de Severin

In ziua de 11 februarie 2009, s-au împlinit cinci ani de când Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales pe Prea Sfinţitul Părinte Nicodim în scaunul de Episcop titular al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Acest moment a marcat o pagină de istorie creştină deosebit de importantă în viaţa spirituală a Mehedinţiului, care după 600 de ani are din nou Episcopie. La acest moment aniversar se cuvine să – L rugăm pe Bunul Dumnezeu să fie în ajutor Prea Sfinţiei Sale, pentru a continua şi dezvolta lucrarea Episcopiei Severinului şi Strehaiei, slujirea preoţimii, a Sfintelor Mănăstiri, care, cu credincioşii împreună, aşteaptă neîncetat izvor de apă vie şi hrana cea mântuitoare pentru viaţa cea veşnică.

Cu darul lui Dumnezeu, dorim să se nască şi alte iniţiative spre slava Sfintei noastre Biserici, spre bucuria noastră a tuturor şi spre împlinirea ţării noastre, a poporului nostru drept-credincios, a scopurilor lui de a fi acolo unde tradiţia, cultura şi identitatea sa naţională îl îndreptăţeşte a fi în aceste vremuri deosebit de frământate!

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă ocrotească şi să vă dăruiască arhierie îndelungată, cu spor pe calea mântuirii prea Sfinţiei Voastre dar şi a credincioşilor încredinţaţi!.


La mulţi ani, Prea Sfinţite Părinte Episcop Nicodim!


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.