Belarus: Guvernul si Biserica vor sa colaboreze pe problemele de mediu

“Agențiile guvernamentale și Biserica Ortodoxă din Belarus ar trebui să se alăture in eforturile lor de rezolvare a problemelor de mediu”.

Declarația a fost făcută de Ministrul Resurselor Naturale și Protecției Mediului din Belarus, Andrei Kovkhuto (foto), în timpul unei reuniuni a Consiliului Coordonator privind Dezvoltarea unor Programe Comune de Cooperare între Autoritățile Publice și Biserica Ortodoxă din Belarus, pe 20 august, conform agentiei locale BELTA.

“Agențiile guvernamentale din Belarus și Biserica Ortodoxă din Belarus ar trebui să intensifice cooperarea și să lucreze împreună pentru a rezolva problemele de mediu. Acestea ar trebui să organizeze evenimente comune, conferinte tematice pentru discutarea problemelor presante”, a remarcat Andrei Kovkhuto.

O conferință pentru marcarea celor 30 de ani de la cel mai mare dezastru ecologic provocat de om în secolul 20, accidentul de la centrala nucleară din Cernobâl, va fi un eveniment de acest tip.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.