S-a demarat campania “2 % PENTRU FILANTROPIA – 100 % PENTRU SĂRMANI ”

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, desfăşoară în această perioadă Campania “2% PENTRU FILANTROPIA – 100% PENTRU SĂRMANI “, în vederea susţinerii şi dezvoltării celor 58 de servicii sociale, de pe cuprinsul judeţelor Alba şi Mureş: 12 case de tip familial, 10 centre de zi şi 2 şcoli speciale pentru copii; 5 cămine, 2 centre de zi si 14 servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice; 2 cantine sociale; Centrul Social de Urgenţă de la Gara CFR Alba Iulia pentru oamenii fără adăpost şi Centrul de Informare, Consiliere si Plasare în muncă a persoanelor cu handicap de pe raza judeţului Alba.

Desfăşurată pentru a patru oară, această campanie a devenit deosebit de importantă pentru Filantropia Ortodoxă. Părintele Nicolae Ignat, preşedintele Asociaţiei ne oferă câteva amănunte: „Prin banii care se vor strânge, va fi sprijinită activitatea aşezămintelor noastre sociale, fiindcă parteneriatele pe care le avem cu instituţiile statului nu sunt suficiente. Avem nevoie şi de implicarea creştinilor în misiunea socială a Bisericii, acţiunea 2 % pentru Filantropia, 100 % pentru sărmani fiind de fapt concretizarea învăţăturii noastre creştine într-o faptă”.

Campania are drept scop atragerea procentului de 2% din impozitul pe venitul anual virat la Stat de către salariaţi în anul 2008, procent ce poate fi redirecţionat spre o organizaţie neguvernamentală, în baza art.90 din Legea Nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi O.G. 138/2004. Prin urmare, angajaţii care optează benevol pentru acest lucru nu dau nimic de la ei, ci doar ajută.

Pentu a direcţiona cei 2% din impozit către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia trebuie completat formularul 230, care se poate găsi la sediul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, la fiecare parohie ortodoxă sau la Administraţia Finanţelor Publice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.