Un preot ortodox roman lucreaza, de cateva zile, in Prefectura de Politie din Paris

Un parinte al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale a fost numit capelan al Prefecturii de Politie din Paris, informeaza un corespondent din zona, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro).

Desi functiona deja drept capelan militar ortodox in Jandarmerie, Părintele Jean-Paul Lefebvre-Filleau, din Mitropolia Romana, a fost ales si numit capelan ortodox al Prefecturii de Poliție din Paris (Paris si Ile-de-France), chiar de catre prefectul Poliției din capitala franceza.

Conform aceleiasi surse, de acum, parintele va răspunde nevoilor pastorale ale funcționarilor Prefecturii (politistilor si celor din administratie) care sunt ortodocsi și familiilor acestora, precum și indatoririlor pe care un comisar de poliție ar trebui sa le aiba, cum ar fi celebrarea unor înmormântari oficiale, participarea la ceremonii oficiale, stabilirea de contacte cu ierarhia din poliție, dacă este necesar, sau orice altă acțiune de sprijinire efectiva a poliției.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.