Un altar antic a fost descoperit in Dnipropetrovsk

Un altar antic a fost descoperit in Dnipropetrovsk.

Arheologii au descoperit un lacas sfant (sanctuar) din mileniul II-I înainte de Hristos, pe malul râului Kamenka, în apropierea satului Tokovske, raionul Apostolove, in regiunea Dnipropetrovsk a Ucrainei.

Informatia a fost raportata de către personalul Muzeului Național de Istorie din Dnipropetrovsk, conform publicatiei Ukrinform.

Potrivit arheologilor, descoperirea a scos la iveala un complex de edificii religioase din piatră. Oamenii de stiinta presupun că oameni de mai multe naționalități isi efectuau aici ritualurile lor. Mai multe obiecte de ceramică, unelte arme din cremene au fost gasite, de asemenea pe sit, si sustin aceasta supozitie.

Artefactele interesante, conform oamenilor de stiinta, includ o bucată de amfora, purtând o ștampilă, probabil, a unui atelier de ceramică de pe insula grecească Rhodos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.