SUA: discutiile Rusiei cu sauditii si opozitia siriana sunt un semn pozitiv

Statele Unite ale Americii consideră că dialogul recent al Rusiei cu Arabia Saudită și cu opoziția siriană (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) sunt un pas pozitiv spre gasirea unei soluții politice pentru conflictul din Siria, conform unei declaratii a unui oficial al Departamentului de Stat.

Săptămâna trecută, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (foto), s-a întâlnit cu omologul său din Arabia Saudită, precum și cu o delegație din partea opoziției siriene, la Moscova, pe marginea procesului de încheiere a războiului civil din Siria.

“Faptul că Ministrul rus de Externe este dispus să poarte aceste discutii, este un semn pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, John Kirby, ieri, cand a fost întrebat dacă interventia Rusiei ar submina eforturile SUA in soluționarea conflictului sirian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.