Vladivostokul vrea sa ridice cea mai inalta statuie a lui Iisus Hristos din lume. Vezi schita

Vladivostokul vrea “sa dețina cea mai înaltă statuie a lui Iisus Hristos din lume”.

Monumentul din Vladivostok va fi alcatuit din două părți: statuia propriu-zisă și piedestalul care va include… o catedrala ridicata in cinstea Arhanghelului Mihail.

Statuia a fost realizata în 2013 – iar despre acest lucru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va informa la acea data (vezi ARHIVA) – de Tsereteli, celebrul sculptor rus-georgian, cunoscut pentru proiectele sale gigantice, cum ar fi statuia lui Petru cel Mare, din Moscova, și “Lacrima de durere”, din Statele Unite, dedicata luptei împotriva terorismului mondial.

Monumentul va fi mai inalt cu 50 de metri decât faimoasa statuie “Hristos Mântuitorul” din Rio de Janeiro, și cu 2 metri mai inalta decât “Hristos Imparatul”, din Lisabona.

Proiectul a fost inspirat de un om de afaceri local, Alexei Scepin, care a donat două hectare de teren cu vedere spre mare, din Peninsula Ciurkin, pentru ca acesta statuie sa poata fi construita.

De acum, mai trebuie sa apara cei 15,3 milioane $, pentru a vedea statuia inaltata.

Organizatorii spun ca monumentul, care este sprijinit de Biserica Ortodoxa Rusa, va stimula turismul și ii va încuraja pe locuitorii Vladivostok-ului să creadă în Dumnezeu.

De asemenea, statuia va fi văzută ca un simbol al renașterii Orientului Îndepărtat Rus.

Va oferim, in cadrul articolului de fata, schita finala a monumentului, pusa la dispozitie de reprezentanti ai Eparhiei ortodoxe de Vladivostok.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.