Ucraina: Trei clerici arestati in Donbass. Fortelor pro-Kiev chiar nu le pasa de religie!

Președintele fundatiei “Mila fara granite”, protopopul Zaharia Kerstiuk, a confirmat informațiile privind arestarea, în Donbass, a clericilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei.

“Militarii ucraineni au folosit forta bruta, pentru arestarea călugăriței Varvara (pe nume laic Tatiana Sirolapova), a Arhimandritului Nifon (Alexander Dubliajenko) și a preotului Leonid Mironenko”, a declarat Pr. Zaharia.

“Singurul lucru pe care Maica Varvara a reușit să ni-l transmita prin telefon a fost acela că armata ucraineană a arestat-o”, a spus el pentru agentia TASS.

Parintele Zaharia a mai declarat, de asemenea, că clericii se aflau in zona-tampon, într-o misiune umanitară.

“Maica Varvara le acorda ajutor umanitar parohiilor situate de-a lungul frontului, cu riscul vieții sale, și distribuia ajutoare, la momentul arestării”, a spus el.

“Ea fusese deja de mai multe ori amenințata și avertizata ca ar trebui să se oprească sa mai aduca ajutoare in prima linie”, a spus Zaharia.

Daria Morozova, reprezentant al Drepturilor Omului in Republica Populara autoproclamata Donetsk, a confirmat reținerea clericilor. Ea a declarat că armata ucraineană i-a acuzat de asistență acordata unei organizații teroriste. Morozova a spus, totuși, ca detinea informații doar despre cei doi preoți.

“În ceea ce privește calugarita, nu am date despre ea”.

“Nu este primul caz, de la începutul anului, cand clericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei sunt arestati”, a spus Morozova.

“Ieromonahul Teofan a fost reținut anterior, dar am reușit să-l eliberam din captivitate, sub o formulă ‘unu pentru saisprezece’”.

“Forțelor pro-Kiev nu le pasă de religie. Este o încălcare brutala a drepturilor omului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.