Uniunea Ateista a Greciei solicita ruperea oricarei legaturi intre Biserica si scoala

Vice-ministrul Educației și Religiei din Grecia, Tasos Kourakis, a avut o întrevedere, in aceste zile, cu Uniunea Ateista a Greciei.

Președintele Uniunii Ateiste, Fotis Fragkopoulos, i-a prezentat ministrului doleantele Uniunii sale.

Astfel, Fragkopoulos (foto) a cerut eliminarea de urgență a cursurilor de religie pentru elevi, eliminarea obligativitatii menționarii convingerii religioase a elevilor.

El a mai spus, de asemenea, ca vrea sa fie eliminate rugăciunile de dimineață, pe care elevii le fac in scoli, și renuntarea la practica de a-i duce pe elevi la Sfanta Liturghie.

Acesta a solicitat, de asemenea, sa se renunte la slujba de sfintire si de binecuvantare, care se face la începutul anului școlar, si sa fie indepartate icoanele din salile de curs.

Uniunea mai cere sa se renunte la ‘exagerările’ religioase, cum ar fi minunile din cărțile de religie, și sa fie rescrise aceste cărți, de catre… atei, care ‘ar fi mai obiectivi’.

Tasos nu se opreste aici si mai cere, de asemenea, desființarea Sarbatorii Celor Trei Ierarhi, ca patroni ai literelor grecești, și înlocuirea acesteia cu o celebrare generală a învățământului grecesc.

Vice-ministrul Educației a promis să coopereze cu Uniunea Ateista, intentionand sa faca schimbări importante în domeniul educației, in Grecia, conform unei declarații a Uniunii Ateiste a Greciei.

Interesant este ca, până în prezent, cel putin din informatiile care ne-au parvenit pe adresa redcatiei, nu a existat nicio declarație, legata de aceste discutii, din partea Ministerului Educației din Grecia – care sa incerce sa explice acțiunile vice-ministrului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.