publicat în: Arhivă

Schimbarea la Fata – TRANSMISIUNE VIDEO IN DIRECT din Manastirea Tariceni

Maine, joi, 6 august 2015, Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe, cu sprijinul Departamentului Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, va transmite in direct Slujba Sfintei Liturghii Arhieresti, din Manastirea Tariceni, aflata in judetul Calarasi.

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi si de numerosi credinciosi.

Maine, este Sarbatoarea Schimbarii la Față a Domnului nostru Iisus Hristos.

Transmisiunea live va incepe in jurul orei 8:00 AM si va fi efectuata prin intermediul serviciilor specializate pe care Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe le detine: LiveCamera [https://livecamera.ro] media PRODUCTION si NETCreator [https://netcreator.ro] , aceasta putand fi urmarita gratuit atat in paginile agentiei, cat si in cele ale Retelei Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro [https://sf-esc.ro] ) – biserici si protopopiate.

Va reamintim ca, exact cu un an in urma (3 august 2014 [https://sf-esc.ro/informatii/8940-slujba-arhiereasca-la-manastirea-tariceni.html] ), Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu săvârşea slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, in aceeasi manastire. Manastirea Tariceni este inchinata Sfantului Ierarh Nicolae, fiind situata pe malul lacului Mostistea, la aproximativ 15 km de Lehliu Gara. Biserica in jurul careia a luat nastere Schitul si mai apoi Manastirea Tariceni, a fost zidita din temelie, in 1828-1830, de morarul grec Cristodor Guva.