Patriarhul Rusiei ii trimite un mesaj de felicitare Patriarhului Georgiei

In ziua de 2 august, a cinstiri Sfântului Prooroc Ilie (dupa calendarul vechi iulian), Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a transmis un mesaj Preafericitului Părinte Patriarh Catolicos Ilia al II-lea (foto), al Întregii Georgii, cu ocazia zilei sale de nume:

Vă rog sa acceptati salutul meu cordial, cu ocazia zilei onomastice.

Inspirat din viața și faptele Sfântului Prooroc Ilie, purtați crucea de Primat, cu umilință și înțelepciune duhovnicească, având grijă neîncetată de cler si de turma, și faceti eforturi astfel incat Cuvantul Domnului sa se raspandeasca si sa se preamareasca în rândul poporului (Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel 3: 1).

Fie ca Domnul Atoate-Milostiv, prin rugăciunile pazitorului Vostru ceresc, sa va dea forta fizica si spirituala si ajutorul Sau, in bogata si nobila lucrare patriarhală.

Cu dragoste frățească în Hristos,

+ Kirill

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.