Stai linistit, Trump: Putin si Obama nu se urasc unul pe celalalt (video)

Casa Albă a descris relațiile dintre Președintele american Barack Obama și omologul său rus Vladimir Putin mai degraba ca pe niste relatii de “afaceri”, ca răspuns la un comentariu conform caruia cei doi lideri s-ar “urî” reciproc, făcut recent de concurentul republican la Presedintie, Donald Trump.

“M-aș referi doar la modul în care Președintele Obama a descris relația sa cu Președintele Putin, în anumite ocazii. A descris relația lor ca fiind “de tipul relatiei de afaceri” și el a remarcat abilitatea și voința, afirmate de Președintele Putin, de a vorbi fără menajamente, inclusiv atunci cand exista pareri diferite”, a spus Josh Earnest, Secretarul de Presă al Casei Albe, in cadrul unei intalniri cu presa.

Deși ambii lideri nu văd întotdeauna cu aceeasi ochi și, adesea, diferă foarte mult în evaluarea problemelor la nivel mondial, “au existat unele domenii, în care a existat o coordonare destul de eficienta cu rușii, iar acest efort internațional de împiedicare a Iranului de a obține o armă nucleară este, probabil, cel mai semnificativ dintre acestea”, a adăugat Earnest.

În timp ce se afla în Scoția, Trump a declarat că “se va intelege foarte bine cu Vladimir Putin”. Vineri, el a mai spus că Crimeea, un punct major al disputelor în relațiile bilaterale, era, de fapt, “problema Europei”, aminteste Sputnik, cu aceasta ocazie.

“Permiteți-mi să va explic, mai întâi de toate: aceasta este problema Europei, mult mai mult decât a noastră. OK? Iar Europa nu se plânge la fel de mult ca noi”, a declarat miliardarul, pentru CNN, adăugând că Germania ar putea avea o pistă in tratarea problemei.

“De fiecare data, Statele Unite ale Americii – suntem ca polițistul lumii”, a spus Trump.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.