Armele rusesti sunt cele mai eficiente in lupta impotriva teroristilor ISIL

Armele fabricate in Rusia sunt cele mai eficiente în lupta împotriva teroriștilor ISIL, a declarat, ieri, Ministrul irakian al Apărării, Khaled al-Obeidi, citat de Sputnik.

“Războiul pe care il ducem, nu este unul tradițional. Noi ne instruim forțele armate pe timp de pace… Dușmanul nostru este în schimbare de tactică în fiecare lună, în fiecare zi, și avem nevoie de arme adecvate pentru a răspunde acestei situatii”, l-a citat RT, in arabă, pe Ministrul irakian, aflat int-o vizita la Moscova.

“In luptele duse de noi, acum, armele rusești s-a dovedit a fi cele mai bune. Știu că americanii nu ne pot livra astfel de arme”, a adăugat el.

Khaled al-Obeidi a declarat că americanii nu sunt foarte buni atunci când vine vorba despre “un război de uzură”, cum se întâmplă în cazul Irakului, care are nevoie de volum mare de armament.

El a menționat, de asemenea, promisiunea Rusiei de a furniza irakienilor, pe cat e posibil, orice arma și echipament militar din propriul arsenal.

Ministrul a apreciat activitatea desfășurată in comun si a salutat disponibilitatea Moscovei de a furniza ajutor tarii. El și directorul Serviciului Federal rus de Cooperare Tehnica Militara, Alexander Fomin, au semnat un acord de cooperare tehnico-militară, a declarat Ministerul Apararii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.