Teatru romano-german de umbre, la Muzeul ASTRA – un nou eveniment desfasurat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

CĂLĂTORIA MISTERIOASĂ A PĂSĂRII URIAȘE.

Spectacol româno-german de teatru de umbre in Muzeul ASTRA și satele din imprejurimi.

Asociația Kultur Tandem din Heidelberg, în colaborare cu Muzeul ASTRA, invită pe toţi cei interesaţi să participe la evenimentul CARAVANA CU POVESTI. Acesta va începe vineri, 28 august și va continua până în 5 septembrie. Evenimentul se desfașoară sub motto-ul “Călătoria misterioasă a păsării uriașe”, fiind desfasurat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

Copiii germani și români se întâlnesc și împreună fac teatru de umbre pentru publicul iubitor al artei din județul Sibiu. Grupul de copii româno-german și însoțitorii lor vor călători în căruțe cu coviltir pe traseul Ilimbav, Roșia și Hosman, iar pe parcursul călătoriei vor avea ocazia să interacționeze într-un cadru intercultural, să desfașoare activități în aer liber, să cunoască valori specifice vieții la sat și diferite meșteșuguri. Prin intermediul piesei de teatru de umbre Călătoria misterioasă a păsării uriașe se va încerca atragerea atenției copiilor asupra importanței valorilor tradiționale și asupra importanței protecției mediului înconjurator.

Caravana cu Povești debutează în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Etno Tehno Parc, vineri, 28 august. Pe tot parcursul zilei, va fi pus în scenă un program special, alcătuit din două serii de ateliere tematice. Mai precis, între orele 10 și 13 va avea loc “Păsări cusute”, un atelier de broderie săsească și “Floarea pictată”, un atelier de pictură mobilier săsesc. Între orele 16.00 și 19.00 se desfăşoară “Construim povești” – atelier de construcție a siluetelor și “Povestea merge mai departe” – atelier de educație ecologică.

Începând cu ora 19.30 vizitatorii Muzeului, copiii, părinții şi bunicii vor fi martorii călătoriei păsării uriașe, personaj principal al unui teatru de umbre distractiv şi educativ, atât prin poveste, cât și prin modalitatea de construire a siluetelor și cooperarea echipelor de copii români și germani. Totul se desfăşoară sub umbrela Proiectului Caravana cu Povești printre ale cărui rezultate se numără: creșterea toleranței și a deschiderii pentru alte culturi, descoperirea de noi metode de învățare, dialogul interdisciplinar, socializarea in context intercultural, educația ecologică în context național și internațional, probabil, implementarea proiectului în următorii ani și in alte regiuni din România.

Următoarele reprezentații ale caravanei vor fi:- în 29 august (ora 16.00) la ILIMBAV, – în 2 septembrie (ora 16.00) la ȘCOALA WALDORF din ROȘIA, – în 5 septembrie de la ora 16.00 în spațiul de la MOARA VECHE din HOSMAN.

La finalul Caravanei sunteți invitați să sărbătoriți în ritmuri de jazz și muzică improvizată, începând cu ora 17 alături de Cătălin Milea & Imagination Orchestra.

Responsabil eveniment din partea C.N.M. ASTRA: Irina-Eliza Penciu, muzeograf

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.