Mass-media ucraineana acuza Google ca face propaganda Kremlin-ului

(foto: Campus sediu Google)La un show de televiziune ucrainean “Podrobnosti”, mass-media ucraineană a proclamat că Google Translator ar ajuta in “propaganda lui Putin”.

“Ucraina si-a gasit din nou pe cine sa dea vina pentru toate nenorocirile sale” – afirma un raport Sputnik de ultima ora.

“De data aceasta, mass-media ucraineană a mers până acolo, incat acuza Google de propaganda facuta Kremlinului”, arata raportul.

Declaratia a aparut in urma traducerilor pe care Google le face automat din limba ucraineană în limba rusă. Spre exemplu, Google traduce termenul “revoluția demnitatii”, cu: “criza politică din Ucraina.”

Șeful de Relații mass-media al Comitetului de Anchetă al Federației Ruse, Vladimir Markin, luand in ras situația hilara, a spus ca Serviciul de Securitate al Ucrainei ar trebui să solicite Biroului Federal de Investigații (FBI) să-l extrădeze pe fondatorul Google, Sergey Brin, pentru așa-numita “propaganada a Kremlinului”.

“Potrivit informațiilor noastre, Serviciul de Securitate va solicita FBI ca SUA sa-l extrădeze pe cetățeanul – născut în Moscova și fondator al Google – Sergey Brin, ca fiind vinovat de propagandă facuta Kremlinului și de umilire a demnității naționale. Actiunile Google sa-i fie, de asemenea, confiscate”, a spus Markin pe contul său de Twitter.

De fapt, serviciul de traducere automata Google – Google Translator – utilizeaza algoritmi care analizează motoarele de căutare, deci traducerea depinde mult de conținutul site-urilor de știri, al forumurilor și al altor resurse corespunzătoare.

In unele cazuri, traducerea poate sa nu fie precisa, sau uneori poate fi complet greșită, iar de regulă astfel de erori pot fi semnalate si corectate atunci cand apar, media internationala raportand destul de des traduceri si situatii distractive.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.