Ucraina: se pare ca Washington-ul se face responsabil de criza

Washington-ul este responsabil pentru criza din Ucraina, pentru că nu a reușit să oprească extinderea NATO spre Est, a declarat Lawrence Wilkerson, fostul șef al staff-ului Secretarului de Stat Colin Powell, într-un interviu pentru Radio Baltkom.

“Eu cred că SUA poarta mai presus de toate vina. În special, mă refer la decizia luată de administrația lui Bill Clinton. În 1993-1994, Clinton a incalcat Acordul Baker-Șevardnadze, precum și Acordul dintre George HW Bush și Gorbaciov , și apoi cu Elțin”, a explicat Wilkerson, citat de Sputnik.

Apoi, Clinton a acordat practic permisiunea NATO, nu doar să dezvolte un program de parteneriat in menținerea păcii și exerciții militare pentru potențialii membri, ci, totodata, să se extinda în afara cadrului, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.