Obama si Merkel discuta la telefon despre conflictul din Ucraina si criza refugiatilor in UE

Președintele american Barack Obama a avut o convorbire telefonică cu Cancelarul german Angela Merkel, in care au discutat cu privire la situația din Ucraina și criza migranților din Europa.

“Președintele Obama a remarcat progresele Ucrainei în implementarea obligațiilor care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk”, a declarat Casa Albă, într-un comunicat emis ieri.

În timpul convorbirii telefonice de ieri, a lui Merkel cu Obama, Președintele SUA “și-a exprimat, de asemenea, aprecierea fata de modul in care cancelarul isi onoreaza sarcinile in abordarea crizei migrației din Europa, în special privind decizia ei recentă[…] privind refugiații sirieni”.

Ultima declaratie face referire la faptul ca, săptămâna trecută, Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că până la 800.000 de solicitanți de azil și refugiați din țările marcate de conflict, din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, sunt așteptati să sosească în Germania, până la sfârșitul anului. Acest numar reprezinta de trei ori mai mult decat în 2014.

Merkel a mai anunțat, ieri, că autoritățile germane vor introduce amendamente la legislația țării, până în octombrie, în scopul îmbunătățirii condițiilor de gazduire a refugiaților.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.