Un congresman american: SUA trebuie sa-si reia relatiile diplomatice cu Belarus

Congresman-ul american Dana Rohrabacher i-a a scris Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, un mesaj, in care sustine ca Statele Unite ar trebui sa-si reia relațiile diplomatice depline cu Belarus.

“Guvernul de la Minsk a incercat, in ultimii doi ani, să joace un rol important în găsirea unui compromis care sa încheie conflictul din Ucraina”, afirma Rohrabacher, co-presedinte al Camerei Reprezentanților Sub-Comisiei pentru Europa si Eurasia, în scrisoarea care a fost trimisa ieri.

Guvernul SUA “ar trebui să aplaude aceste eforturi și să recunoască dorinta Presedintelui Belarus, Alexander Lukașenko, de a lucra cu noi pentru a face față unor provocări foarte grave”, a continuat scrisoarea.

Intr-o scrisoare separată, adresata lui Lukașenko, Rohrabacher – republican care a servit ca asistent special al Președintelui american Ronald Reagan, înainte de a fi ales în Congres în 1988 – l-a felicitat pentru iertarea adversarilor săi politici, apreciind aceasta ca pe “un pas important în directia cea buna”.

“Lucrând împreună cu actorii regionali, cum ar fi Belarus, Rusia și Ucraina, am putea dezamorsa tensiunile, în ceea ce a devenit o regiune foarte volatilă”, a scris Rohrabacher în mesaj.

Conform Sputnik, Guvernul Statelor Unite l-a retras pe Ambasadorul de la Minsk, în 2008, după neintelegeri pe diferite aspecte.

Recent, Belarus a apărut ca mediator internațional, capitala Minsk găzduind mai multe runde de discuții de pace pentru Ucraina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.