Ucraina: Atacurile asupra credinciosilor ortodocsi se aseamana cu persecutiile din epoca sovietica

Patriarhia Moscovei si-a exprimat îngrijorarea, privind confiscarea bisericilor ortodoxe din Ucraina, și a criticat autoritățile care raspund de aplicarea legii, pentru lipsa lor de acțiune.

“Pe parcursul anului trecut, de cand impasul civil a început în Ucraina, zeci de clerici reprezentând Biserica Ortodoxa Ucraineana au fost atacati, mai multe zeci de biserici au fost confiscate sau incendiate. Pentru unii dintre clerici, violența demonstrată față de ei, de catre atacatorii lor, s-a dovedit a fi fatala”, a spus șeful Departamentului Sinodal de Informare al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoyda, citat de purtătorul sau de cuvânt, pentru Interfax.

El a declarat că ultima biserica atacata de radicali, este Biserica Sfantul Vladimir (care face parte din Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei) din apropierea Kievului, care “s-a alipit catalogului trist de incidente asociate cu atacurile gruparilor radicale asupra bisericilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe – click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/20424-ucraina-schismaticii-s-au-napustit-intr-o-biserica-de-langa-kiev-si-au-confiscat-o-in-timpul-slujbei.html] .

Legoyda a reamintit că atacul a fost comis în mijlocul unei slujbe in biserica (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Aceasta ne aminteste, în mod inevitabil, de imaginile sumbre ale executarii preoților ortodocși din anii 1920-1930”.

“Se nasc ingrijorari serioase, de asemenea, vizavi de lipsa de actiune a autorităților de aplicare a legii, a căror sarcină este aceea de a fi aparatori ai legii, si nicidecum de a le permite tinerilor din mișcările naționaliste radicale sa acționeze absolut ilegal”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.