Descoperire arheologica in Mexic: Un cimitir “creştin” sub ruinele Tlatelolco

Un cimitir care conţine cel p

uţin 50 de schelete datând din secolul al XVI-lea a fost descoperit în Mexic, pe sit-ul Tlatelolco, cu cele mai importante ruine pre-hispanice din Mexico City, a anunţat marţi, Institutul Naţional Mexican de Antropologie şi Istorie ( Inah).

Scheletele au fost descoperite “culcate pe spate, cu braţele pe piept, în formă de cruce, metodă utilizată de creştini”, a adăugat el.

“Rămăşiţele pământeşti sunt probabil cele ale victimelor din Tlatelolco, ale conchistadorului Hernan Cortés (1521) sau ale victimelor epidemiei de ciumă din 1545 şi 1576, precizează Inah într-o declaraţie.

Dentiţia indică faptul că “victimele aparţin unei populaţii indigene, dar asociate cu elemente coloniale”, a spus el în continuare.

Descoperirea a fost făcută în urma săpăturilor efectuate la sfârşitul anului 2008.

Sit-ul de Tlatelolco se află pe poziţia modernei „Pieţe a celor trei Culturi” din capitala mexicană, unde o represiune armată, în masă, asupra unei demonstraţii, a lăsat în urmă aproximativ 300 de morţi, în 1968.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.