SUA extinde lista neagra a persoanelor si institutiilor rusesti si ucrainene sanctionate

SUA a extins lista persoanelor si institutiilor sancționate din Rusia și Ucraina, în încercarea de a menține presiuni asupra Rusiei, pentru presupusul sprijin pe care Moscova l-ar da separatiștilor din Ucraina.

Administrația președintelui american Barack Obama a adăugat, ieri, numele a 26 de persoane și entități care vor fi supuse sancțiunilor economice, conform New York Times.

Listele negre îngheața activele acestor persoane sau entități pe care le-ar putea avea sub jurisdicția SUA și le interzice, de asemenea, americanilor sa faca afaceri cu ele.

Opt dintre noile obiective sunt legate de Gennady Timchenko, un om de afaceri miliardar rus, cunoscut pentru legături strânse cu Președintele rus Vladimir Putin.

Printre entitățile sancționate, conform Novinite, se numara si două societăți de producție care operează în Rusia, inclusiv Concernul Kalashnikov, companiile afiliate gigantului din industria petroliera ruseasca Rosneft și mai multe organizații legate de una dintre cele mai mari bănci din țară – Vnesheconombank.

Patru funcționari, care au servit guvernul fostului Președinte ucrainean Viktor Ianukovici, precum și cinci operatori de porturi din Crimeea și operatorul unui feribot s-au adăugat, de asemenea, listei.

Un oficial al Departamentului Trezoreriei SUA a justificat măsurile, prin actiunea de menținere a presiunii asupra Rusiei.

Occidentul și-a exprimat disponibilitatea de a menține sancțiunile împotriva Rusiei, până la incetarea luptelor din estul Ucrainei și pana cand prevederile acordului de încetare a focului, din Minsk, sunt îndeplinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.