Ucraina: Mesajul Patriarhului Kirill, in urma crimelor comise impotriva clericilor din Kiev

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill a transmis condoleanțe Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei – singura Biserica din Ucraina canonica – dupa aflarea vestii mortii tragice a unui cleric din Mitropolia Kievului, Roman Nikolaev, și a călugăriței din Manastirea Florovsky, Alevtina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Cu durere adâncă, am aflat despre moartea tragica a unui cleric din Mitropolia Kievului, Roman-Nikolaev și a călugăriței Manastirii Florovsky, Alevtina.

Interesul special se datoreaza faptului ca uciderea atroce a preotului și a călugăriței a fost comisa într-un moment în care bisericile Bisericii Ortodoxe Ucrainene continuă sa fie capturate, iar în spațiul public rasuna acuzații false și amenințări la adresa preoților acesteia, a calugarilor si laicilor.

Sper că agențiile de aplicare a legii vor efectua o investigare obiectivă și completă a crimelor comise, iar autorii vor fi găsiți și aduși în fața justiției, in mod corespunzător” – se arata in mesajul Patriarhului Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.