SUA: Cimpanzeii ar putea beneficia de aceleasi drepturi pe care le au oamenii

Barbara Jaffe, de la Curtea Suprema de Justitie din Manhattan, a declarat intr-o decizie că, desi cimpanzeilor nu li s-au acordat aceleași drepturi ca si oamenilor, totusi istoria modernă arata că acest lucru s-ar putea schimba în curând.

Jaffe a menționat decizia privind casatoria intre persoane de acelasi sex, a Curtii Supreme a SUA, din iunie 2015 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), drept exemplu că instanțele ar putea imbratisa mai rapid noile schimbari, informeaza Ria Novosti.

Cazul a fost adus in fata Curtii, de catre activiștii pentru drepturile animalelor, care au susținut că doi cimpanzei, care sunt folositi în prezent în scopuri de cercetare la o universitate din Statul New York, ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi ca si oamenii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.