publicat în: Arhivă

Noi descoperiri arheologice in Grecia: Templul lui Apollo, din Antiparos – Despotiko

In total, 13 cladiri au fost descoperite, de-a lungul anilor, pe Insula Despotiko, in Antiparos.

Lucrările de excavație în curs de desfășurare pe un sit arheologic de pe Despotiko, intr-un un mic ostrov nelocuit, de pe insula din Marea Egee, denumit Antiparos, au dus la descoperiri importante, care aduc o lumina noua asupra dimensiunii și organizarii unui sanctuar vechi, a declarat Ministerul grec al Culturii.

Arheologii au început excavarea sit-ului în 1997, sub supravegherea lui Yiannos Kouragios, dezvăluind treptat conturul unui mare sanctuar religios datând din secolul VI inainte de Hristos. Dar lucrarile recente și, în special, sapaturile intensive care s-au efectuat între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iulie 2015, au oferit informatii mai detaliate despre organizarea sanctuarului.

Au fost descoperite urme ale cultului religios in sanctuar, care a fost dedicat Zeului Apollo, încă din secolele VIII-IX înainte de Hristos, potrivit ministerului, citat de Neos Kosmos.

Conform Katimerini, in total 13 cladiri au fost descoperite de-a lungul anilor. Dar, cea mai recentă rundă de excavari a dezvăluit o “fatada complexă și ornata” a unei clădiri care masura 35 de metri lungime si 15 metri latime, a declarat ministerul.

Aceste descoperiri si alte structuri sugerează că sit-ul sanctuarului a fost extins si reconstruit de mai multe ori, în timpul perioadelor clasice și elenistice.

Printre noile descoperiri arheologice, se afla si o clădire mare care include 4 camere, in partea de vest a sit-ului. Un altar mare din piatră a fost descoperit intr-una dintre camere, precum și fragmente ceramice care poartă inscripții cu numele Apollo.

O alta descoperire-cheie este un zid lung, care duce la portul antic al insulitei, de pe sit-ul sanctuarului. Experții sunt de părere ca zidul ar fi servit drept fortificatie.